Tajming.

Första snön, lagom till trippen ner till Uppsala.

Jamen hallå!
Lagom tills vi skall ner till Uppsala så rasar snön ner. Skönt att man har dubbdäck på saaben i alla fall!

WebbRadio

Visst är det härligt med internet!? Jag var lite orolig när jag flyttatde ut till skogen att det inte skulle finnas fast uppkoppling. Men till min förvåning och glädje har vi tillskansas oss en 2Mb lina från Telia.
Tyvärr har jag mer eller minder varit tvungen att lägga ner min Americas Army och Quake-karriär. Pingen suger på grund att den ganska moderata hastigheten.
Men som tur är fungerar webradion klockrent!
Superstart.se som jag har nämnt tidgare har en mycket väl fungerande funktion där man kan välja bland en allsköns radiokanaler. Favorit är den som kort och gott heter BLUES.
En annan favorit är Vinyl107, en Stockholmskanal som spelar min musik. Mina döttrar kallar med glimten i ögat kanalen för Senil107
Idag när jag stod och lagade mat  lyssnade jag på Vinyl107 på och titt som tätt kommer det trafikinformation. En massa information om köer hit, trafikstockningar dit, krock vid Essingeleden, en stillastånde bil mitt på E18 straxt utanför stan osv. "jamen tjenna, intressantför mig.....NOT" tänkte jag och så for faen i mig!
Jag slängde mig på telefon och ringde 020645645, för att meddela att det stod en älg på 301:an straxt söder om Voxnabruk! Jag är inte säker på att den stackars stressade tjejen som sköter trafikinformationen uppskattade den informationen men WTF!
Over änd out!

Romantik, och katter

Jag har tänkt på det här med romantik. Efter vad jag har förstått så är det många som tycker att vitt vin, räkor och tända ljus är höjden av romantik.

 

Jo tjenna, säger jag. Hur är det egentligen om man tänker efter??

 

Okay, det är fredag eftermiddag och man kommer på, lite sent kanske, att man skall överraska sambon med Vitt Vin och Räkor. Så man smiter lite tidigare från jobbet för att inhandla nödvändiga attiraljer.

 

Första anhalten är Bolaget för att hitta ett hyfsat vitt vin. Där är det  som det alltid är en fredag eftermiddag, knökfullt! Jag FÖRSTÅR bara inte att allt folk, inklusive jag själv, väntar till fredag eftermiddag innan dom går på Bolaget och handlar! (Egentligen har jag en väldigt bra teori, men det tar vi en annan gång).

 

När man väl har slagit sig fram till vinet och fått med sig en halvtaskig Riesling så är det dags att åka på ICA för att handla räkor och allt annat som hör till. Där är det naturligtvis inte mindre folk än på Bolaget vilket innebär att när man väl kommer hem måste man först panikkyla vinet i frysen samtidigt som man paniktinar räkorna i hett vatten.

 

Man plockar fram finporslinet och dukar i matrummet. Efter lite eftertanke plockar man även fram kandelabern, tänder nya ljus och förmanar katterna att "Nu låter ni bli den här! Det är Hett! Ni kan bränna svansen!"

 

Medans man står ute i köket, fyller på mer varmvatten och vänder på räkorna i diskhon hörs ett brak och ett skrik från matrummet och två katter kommer farande som om dom verkligen hade eld i baken genom köket. Naturligtvis så har dom vält ner kandelabern så man har brännmärken och stearin på hela duken. Det är bara att plocka fram ljuslyktorna och värmeljusen igen.

 

Enda sättet att få någon lugn och ro under middagen är att jaga tag på alla katter och stänga in dom i sovrummet. Med visst vemod inser man att sängen kommer att vara upptagen hela kvällen och en trevlig fortsättning på den romantiska middagen måste skjutas upp till någon annan gång.

 

När sambon kommer hem och man dukar fram så märker man att alla räkor inte är riktigt tinade och vinet är lite semisvalt. Men till sist så sitter man alltså där och kisar mot varandra i halvdunklet från några stackars värmeljus.

 

Har ni tänkt på att räkor har en bajssträng som löper över hela ryggen? Den vill man gärna ta bort innan man stoppar räkan i mun. Inte nog med det, sältan från räkorna svider som tusan i dom söndertuggade nagelbanden, för att inte tala om hur det känns att få in ett av dom där spröten dom har under en nagel. Inte luktar fingrarna hallontårta direkt heller efter man har skalat 30 räkor!

 

Där sitter man alltså i skumrasket med en tallrik full i bajs, händer som luktar otvättat underliv och med svidande fingrar.

Nejdu, romantik är något helt annat om du frågar mig!


Mobilt bloggande

Nu gör jag ett dumt försök att skicka in ett litet inlägg via min älskade w890i. Inte för att jag har något att säga utan mest för att prova mina tekniska skills

Tips!

Ville bara passa på och tipsa om Sveriges i särklass bästa startsida!

Jag är helt såld på den och hoppas att killen bakom den fortsätter sitt beundransvärda arbete!

www.superstart.se

Den enda startsida ni någonsin kommer att behöva!

Tack för mig och god natt.

Har ni katter? Det har vi, fem stycken!

Går det att uppfostra katter?

Ja, någonstans har jag hört att en katt kan lära sig att förstå upp till 15 ord. Som sitt namn, mat, gå ut, sova, mat, fy, nej, sova, mat osv. Okay, det är säkert sant, sen om katten bryr sig om att reagera på det sätt som vi har tänkt oss på dom specifika orden det är en helt annan fråga.

I teorin finns det ett väldigt bra sätt att få katten att till exempel inte kloa på väggar eller andra ställen där dom inte skall kloa. Det är att fräsa åt dom som kattmamman gör när hon uppfostrar kattungarna, och det fungerar faktiskt ganska bra, i teorin.

Men hur är det egentligen i praktiken? tänk er följande cenario.

Ni sitter i soffan och tittar på TV, en av katterna far runt som en tok i vardagsrummet, en katt sitter på sin pidestal framför elementet och putsar sig, en katt ligger utslagen på ryggstödet till soffan och en katt sitter i fönstret och spanar på fåglar.

Katten som halkar runt på golvet får nog och springer fram till väggen för att vässa klorna på tapeten och du ger genast ifrån dig ett ilsket fräsande!

Resultatet blir att katten som sitter och putsar sig tittar förnärmat på dig och verkar mena att det faktiskt är hans skyldighet som katt att hålla pälsen vacker. Katten på ryggstödet vänder öronen mot dig, väntar på att det skall komma något mer, lägger sedan ena tassen över nosen och somnar om. Katten i fönstret börjar genast att putsa sig frenetiskt, tittar på dig med en oskyldig blick som säger:  Vaddå? Fåglar? Jag? Nejdå! Jag bara putsar mig, det är faktiskt min skyldighet som katt!

Katten som står med klorna djup begravda i tapeten tittar på också på dig och fortsätter sedan glatt att riva loss stora stycken av tapeten. För han vet ju att förra gången du fräste så satt han ju och putsade sig och det är ju faktsikt hans skyldighet som katt att hålla pälsen vacker. Så det där fräsandet som husse håller på med är inte mycket att bry sig om.


Gammal blogg på nytt ställe

Det känns som om jag skräpar ner alla blogsiter som finns. Men nu skall jag försöka vara "blogg.se" trogen och även försöka vara någotsånär aktiv med mitt bloggande.
Men jag säger som de omutliga dalmasarna sa när kungen beordrade uppställning och avmars 0600.
-Orsa regemente lovar inget bestämt!

RSS 2.0