Vårbruk

Ja, jag önskar att jag kunde skylla på vårbruket, att det är därför som jag inte har bloggat på länge. Att det är alldeles för mycket att göra på gården vid den här tiden, det skall plogas, harvas och sås på åkrarna. Skogen skall tas om hand, gallra och plocka reda på ved som ligger och skräpar.

Nu är det ju inte en sådan gård vi bor på. Åkrarna är bete till hästarna och hagar. Det enda jobb jag har lagt ner på dom är att jag gått runt och kollat så att stängselstolparna är ok och det tog en timme ungefär. Jag skulle i och för sig behöva plocka reda på all ved som ligger i skogen, det har jag tänkt göra länge och jag kommer att fortsätta tänka på det.

Nej, projektet just nu är att snickra upp den lilla timmrade lekstugan som vi hämtade hem från Bålsta i fjol. Jag började förra helgen med att bära stockarna och brädor på plats.


Sedan satt vi igång med markberedning. Det slutatde med att vi anlade en ny rabatt, rensade ur en massa sly och ett och annat träd. Det tog hela helgen.Tyvärr glömde jag att ta en bra "förebild". Det enda jag har är ett kort jag tog i vintras.Återkommer med ny uppdatering snart, jag lovar!

Åver änd aut

RSS 2.0