Vem skall jag skälla på?

Tror att jag kommit på varför radbrytningen här på blogg.se inte har fungerat tillfredställande för mig den sista tiden.

För att få till radbrytningar har jag varit tvungen att "ändra redigerare" och skrivit in <br> där jag vill ha en radbrytning. Otroligt irriterande!

Men nu har jag som sagt kommit på vad det beror på.

De sista veckorna har jag testat Chorme i stället för Firefox. Och tydligen är det så att när jag skriver inlägg via Chrome så funkar inte radrytningen som den skall.

Så frågan är om det är Chrome jag skall gnälla på för att det finns en bugg i browsern eller blogg.se för att dom har en sådan sketen sida att den inte kan hantera dom vanligaste browsrarna på rätt sätt?

Appropå CERN

Jo, de där forskarna nere i mellaneuropa har ju en jättestor leksak (Large Hydron Collidier) som dom använder för att bland annat försöka hitta mörk materia, bevis för att det finns typ 10 dimensioner (som krävs för att strängteorin skall vara korrekt), Higgs boson, skapa svarta hål och annat spännande.

Kritiker är oroliga för att dessa försök kommer att leda till jorden undergång. Tänk bara vad som skulle hända om dom lyckades skapa ett svart hål! Hela jorden och solsystemet skulle slukas och sluta i en singularitet....... eller?

Som tur är så lever vi i den digitala tidsåldern och allt finns tillgängligt på internet. Så om man är det minsta orolig för detta kan man alltid går till en site som har svaret på frågan:

Has the large hydron collidier destroyd the world yet?

Det är skönt att veta att The Internet har svar på de livsavgörande frågorna!

Towel Day!

Ja minnsan!
Tvivla icke!
Idag är dagen då vi hyllar Douglas Adams.
Det gör vi genom att bära med oss våra handdukar hela dagen.
Vi är många.
Över hela världen pågår manifestationen.

Här är fler
Ömsinte Dottern
Humanistbloggen
till nästa år önskat jag mig denna
CERN är ju ganska roliga när dom refererar till 42 :)

Antingen eller

Strålsäkerhetsmyndigheten har skickat ut en klar och enkel uppmaning till landets alla kommuner som lyder ungefär som här:
Solariesolning är cancerframkallande och inte något som en kommun bör tillhandahålla till sina invånare, så släck genast ner alla solarier i simhallar och sportanläggningar!

Nu gör naturligtvis kommunerna som man vill med detta. Anser man att uppmaningen är obefogad eller man har andra motiv att behålla sina solarier är det helt upp till kommunstyrelsen göra så.

bild från nyheter24.se

I Bollnäs har man dock hörsammat denna uppmaning. Tydligen tar man myndighetens åsikt på stort allvar och har beslutat att stänga alla solarier.

Men inte genast.

Nej gudbevars, man har ju avtal och ekonomi att tänka på. Fritidschefen Hansa Näsman uttalar sig i lokalblaskan och säger att man behöver en övergångsperiod.

"– Annars kommer vi att ha solarier som vi måste betala för men inte får använda."

Jaha, så man anser att solarierna är så pass farliga att man måste stänga dom. Men man riskerar glatt X antal kommuninnevånare under en övergångsperiod för att spara några kronor!

Är inte det otroligt cyniskt?

Occams Razor?

Man skall inte anta fler företeelser eller ting än nödvändigt för att förklara en observation.

Ja, det är alltså en tumregel eller metod för att angripa ett fenomen eller händelse. Enkelt uttryckt kan man säga att om det finns flera olika förklaringar så är det troligtvis den enklaste som är sann.

Om ett stort träd faller i en folktom skog så är det troligare att trädet blåst omkull än att tre björnar gaddat ihop sig och med gemensamma krafter knuffat omkull trädet eller att utomjordingar ryckt upp trädet.

En av mina favoritförfattare Rober A. Heinlein har i en av sina böcker en lätt modifierad version av Occams Razor som han kallar för Hanlons Razor. Under rådande omständigheter tycker jag den är hysteriskt rolig. Hanlons Razor är som följer:

Tillskriv aldrig något ont uppsåt när det är tillräckligt att förklara det med dumhet.

Nu är ju inte Occams Razor på något sätt ett vattentätt sätt att komma fram till en sanning.
Om man till exempel tillämpar Occams Razor på min feed på Facebook skulle man med stor sannolikhet säga att jag tillbringar ganska mycket tid med att spela Farmville. Säkert 80% av min feed består av Farmvilleuppdateringar.

Nu är det inte alls sant, jag spelar inte Farmville överhuvud taget längre. Det är min älskade hustru som har tagit över den uppgiften sedan en lång tid tillbaka.

Occams Razor är som sagt bara en tumregel, men oftast en ganska bra sådan!

Imperativ/Uppmaning eller kanske Utmaning


Om precis en vecka är det Towel Day.
Det är dagen när vi bär med oss våra handdukar för att hylla Douglas Adams. För den oinvigde kanske detta verkar lite märkligt. Men ha sin handduk nära en helt naturlig, för att inte säga i vissa lägen en helt livsavgörande handling.


"A towel, it says, is about the most massively useful thing an interstellar hitchhiker can have. Partly it has great practical value. You can wrap it around you for warmth as you bound across the cold moons of Jaglan Beta; you can lie on it on the brilliant marble-sanded beaches of Santraginus V, inhaling the heady sea vapors; you can sleep under it beneath the stars which shine so redly on the desert world of Kakrafoon; use it to sail a miniraft down the slow heavy River Moth; wet it for use in hand-to-hand-combat; wrap it round your head to ward off noxious fumes or avoid the gaze of the Ravenous Bugblatter Beast of Traal (such a mind-bogglingly stupid animal, it assumes that if you can't see it, it can't see you); you can wave your towel in emergencies as a distress signal, and of course dry yourself off with it if it still seems to be clean enough"

— Douglas Adams, The Hitchhiker's Guide to the GalaxSå uppmaningen/utmaningen är som följer.


Ta ett fotot på dig själv med din handduk/badlakan. Posta sedan fotot på din blogg och/eller på Facebook nästa tisdag den 25 Maj!

Vad är mest troligt

De sista dagarna har termen Occam's Razor legat och gnagt mig i bakhuvudet.

Det där var väl ett lagom kryptiskt inlägg?!

Jag var sugen

Jo jag var sugen att skriva ett inlägg om hyckleri med referenser till Facebookgrupper som Vi som älskar våra barn och Falska människor har ingen plats i mitt liv och Djurens rätt och så vidare.

Men eftersom min hjärna var i english mode kom jag inte på vad det svenska ordet för hypocrisy var utan var tvungen att använda en engelsk-svensk översättare på internet för att spåra in hjärnan i rätt språk.
Då kom jag osökt att tänka på ett par idiotiska uttal av engelska ord jag har använt och som har gjort ett par filmtitlar totalt obegripliga.
Till exempel den sista filmen i Bourn-trilogin. Bourn SuperMacy som jag trodde att den hette och uttalades. Vem faen var Macy i filmen och vad var det för Super henne?
Naturligtvis heter filmen Bourn SupPREmacy och då blev titeln helt plötsligt helt solklar.
Den andra filmen som jag inte förstod titeln på är IdioCracy. Vad tusan är det tänkte jag. Idio och Cracy, IdioCracy. Ja okay en sammanslagning av orden Idiot och Cracy sammanfattar filmen ganska bra men som titel kändes det ganska fattigt.
När jag så småningom kom på att filmen heter IdiOcracy föll allt på plats och titeln är lika bra som filmen.
Jaja, korkad är bara förnamnet ibland!
Ps. WTF har hänt med radbrytningen? Ds.

Triggad

Sådant här är roligt tycker jag. Jag blir triggad av personer som tror dom är helt anonyma där dom sitter vid sina datorer bara för att dom skriver under kommentarer med förkortningar eller inte skriver något alls i fältet för namn eller emailadress.

Men nu är det ju så att vi lever i den digitala tidsåldern och anonymitet är något väldigt svårt att upprätthålla.

Jag har varit med allt från en vän som blev trackaserad via kommentatorsfältet i sin blogg från flera olika personer vilka alla var skriven från samma dator, till en person (A) som skapade en profil på en chattsida i en annan persons namn (B) för att sedan trackasera och mordhota sig själv (A) via den profilen (B). Allt detta för att uppenbarligen kunna polisanmäla person (B). Detta upptäcktes enkelt via de spår man obevekligen lämnar efter sig i cyberrymden. Jag har ingen aning vad som hände sedan med person (A).

Vad jag vill säga med detta är att det är lika bra att skriva ut namn och adress när man lämnar kommentarer, för man är aldrig helt anonym. Och vill man skriva något man inte kan stå för är det kanske lika bra att inte skriva något över huvud taget!

Den gode LWE, som på intet sätt trackaserat mig utan mest bara varit smått otrevlig ser ut att skriva från den här  platsen.Är det någon som känner igen sig?


Analogt/muskelkraft vs Digitalt

Perpetuus renoverus badrumus, eller den till synes evighetslånga badrumsrenoveringen har gått in i en ny fas. Det har inte varit så lätt att hitta en hantverkare som är villig att ta på sig ett sådant litet jobb. Men nu verkar det som om vi ha lyckats lura hit en firma i alla fall.

I veckan var vi till butiken och kollade på lite prover till golv och väggar. Medan vi stod och bläddrade in otympliga pärmar med prover kom expediten fram och fråga om vi hittatde något och att vi väldigt gärna fick låna med oss några pärmar hem.

Jag grymtade något ohörbart om "knappt mobila pärmar" medan hustrun glatt sa att vi gärna gjorde det. Nertyngd av
pärmar fulla av varuprover vacklade jag ut mot bilen allt medan den älksade hustrun vänt trippade bakom med en liten packe prover på border.

Väl hemma breddes alla pärmar ut på köksbordet och hustrun bläddrade tankfullt en stund bland alla prover som vi släpat hem. Efter en stund satte hon sig vid datorn, knappade in adressen till leverantörens hemsida och på 10 minuter hittade hon en färgkombination på golv och väggar som föll oss bägge i smaken.

Så nu skall jag bara samla styrka och frakta tillbaka de vidriga pärmarna til butiken och sätta mig för att vänta på att hantverkarna skall komma och färdigställa badrummet.Solen har lyst med sin närvaro hela dagen....

img_0064 (MMS)

Solen har lyst med sin närvaro hela dagen. Jag har sällskap av hästarna, två sädesärlor, svalorna, katterna, hundarna och den underbara hustrun. Livet är behagligt!


Bråten från den rivna ladan brinner bra. E...

img_0063 (MMS)

Bråten från den rivna ladan brinner bra. Elden har varit igång hela dagen och ungefär hälften är borta. Notera den käcka lagningen av skodonet! Går det inte att laga med silverrejp, ja Då är det trasigt.


RSS 2.0