Uppdatering Ice.net

Jag höll på att få hjärnblödning när jag var in på Ice.net för att kolla lite på deras produkt.

Det visar sig att till den låga kostnaden av 124 kr per månad (fram till midsommar) ingår 5 GB datatrafik! Det är ju för tusen bövlar ingenting för oss.

Även om man inte laddar ner filmer, musik, tv-serier, program och annat roligt från swebits eller torrentpond eller TTI eller Piratebay, vilket man ju inte gör så räcker 5 GB inte långt när man som vi tittar mycket på streamad film och tv.

Fan!

Ganska vital information som jag med glädje skulle ha mottagit under samtalet med den förvirrade säljaren.

Faen igen!


Inkompetens fungerar

Jag blev uppringd av Ice.net igår och maken till inkompetent säljare var det länge sedan jag stötte på.

Stackaren var säker ny på jobbet,  satt och läste innantill från ett manus och var helt oförberedd på frågor.

Förvirrad säljare: Och så bjuder vi på en 2 veckor kostnadsfri, alltså gratis testperiod, så att du för din säkerhet, skall känna dig säker på produkten.

Jag: Jamen hallå, så kan du väl inte säga. Jag har ju enligt lag två veckors ångerrätt. Så menar du alltså att jag egentligen har 4 veckors testperiod? De enligt lag stipulerade två veckorna plus de två veckor ni bjuder på?

Förvirrad säljare: Eeehhh......(röst i bakgrunden mumlar något) Ja alltså i erbjudandet du nu får av mig så ingår en två veckors testperiod, är du inte nöjd under den tiden så kan du skicka tillbaka varan. Det är för din egen säkerhet.

Jag: Okay, jag tolkar det som att jag får en månads testperiod. Två veckor av dig och två veckor av Staten. Bra, då förstår vi varandra!

Förvirrad säljare: (tystnad........mumlande röst i bakgrunden) Ehh, alltså du har två veckor på dig att testa produkten, är du inte nöjd under den tiden kan du när som helst skicka tillbaka den mot fraktkostnaden. Det är för att du skall känna dig säker! (hmmm...jo jag känner mig jättesäker)

Jag: Jaha, mot fraktkostnaden? Det var ju inte gratis direkt, men okay. Så det är alltså inget ni bjuder mig på utan snarare något ni måste tala om för mig att jag har rätt till enligt lag.

Förvirrad säljare: ......ja........Dessutom bjuder vi på en Multi-Router till en kostnad av 2 500 kr (nu börjar han hitta spåret i sitt manus igen) med den kan du enkelt och trådöst koppla upp dig med 10 datorer samtidigt mot internet och du kan även använda kabel naturligtvis.

Jag: Hallå, vänta lite nu? En router för 2500? Vad har den för extra finesser som motiverar ett sådant högt pris?

Förvirrad säljare: Det är en Multi-Router.

Jag: Jaha, vad har den för hastigethet på lanet?

Förvirrad säljare: Ehhhh.....ja du kan få UPP TILL 3.5 megabyte i hastighet och 1.8 megabyte i upplänk. (jag tänkte gå in på skillnaden mellan MB och Mbit men insåg att så mycket tid hade jag inte)

Jag: På lanet???

Förvirrad säljare: Ja det är alltså de hastigheter vi kan erbjuda.

Jag: På lanet???

Förvirrad säljare: Eeehhhh......(mumlande röst i bakgrunden) Ja alltså det är den hastighet vi kan erbjuda på internetuppkoppling.

Jag: Ja nu var det ju inte det jag fråga om men ok. Men alltså, 2 500 för en router?? Som jag dessutom bara kan koppla upp ynka 10 datorer med?? Den router jag har nu kostar 800 kr och jag kan koppla upp 254 datorer om jag vill. Vad är det med routern som motiverar ett sådant högt pris? Har den NAT-funktion och kan jag koppla till en nätverksskrivare till den?

Förvirrad säljare: (talande tystnad.....bläddrande bland papper) Ja det är alltså en Multi-Router.

Jag: Jo jag har hört det.

Förvirrad säljare fick en snilleblixt
: Jamen om du testar produkten i två veckor så kan du ju kolla om det fungerar med nat och nätverksskrivare!!

Jag: ja men eller hur?!

Förvirrad säljare: Ja och du kan känna dig säker på uppkopplingen för det är samma nät som militären och brandkåren och polisen använder för sitt trådlösa internet.

Jag: VA? Menar du att det är internet via NMT-nätet du erbjuder? Och det säger du nu?!!

Förvirrad säljare: Ja det är ett säkert nät med säkert nät som används av...

Jag: Jo jag hörde det men min erfarenhet av trådlöst internet är man man drabbas väldigt tung packetloss, och det funkar inte så bra för mig.

Förvirrad säljare:
Det är ett stabilt nät som...

Jag: Ja men jag tror att jag är känsligare för packetloss än brandkåren eftersom jag spelar FPS online.

Förvirrad säljare: fps?

Jag: Ja men skit i det.

Ja så där fortsatte hela samtalet. Jag ställde frågor och han hade inga svar utan gödslade med säljord han lärt sig på internkursen.

Hur gick det då? Jo jag beställde hem Mulit-Routern, det var ju gratis och det kändes ganska spännande att prova denna teknik. Hoppas bara att det är lättare att göra en avbeställning än det var att få ett svar av säljaren.

Uppdatering kommer med all säkerhet!


Ska vi dra en rolig historia då?

Jamen det gör vi!

Five Germans in an Audi Quattro arrive at the Italian border. An Italian police officer stops them and says:
"Itsa illegala to putta five-a people in a Quattro!"
"Vot do you mean, it's illegal?" the German driver asks.
"Quattro means four!" the policeman answers.
"Quattro iz just ze name of ze fokken automobile" the German shouts...
"Look at ze dam paperz: Ze car is dezigned to carry 5 people!"
"You canta pulla thata one on me!" says the Italian policeman. "Quattro meansa four. You havea five-a people ina your car and you are therefore breaking the law!"
The German driver gets mad and shouts "You ideeiot! Call ze zupervizor over!
Schnell! I vant to spik to zumvun viz more intelligence!!!"
"Sorry" the Italian says, "He canta comea . He'sa buzy with a two guys in a Fiat Uno."

 

Höhöhöhö!


Vinet till maten var fantastisk

0-666fad611c1f152731944d336d2bc13e.png

 

Vinet var fantastisk, maten var ännu bättre.

 


Vår hjälte Fabian

 

Vår hjälte Fabian har fixat en utomjordisk middag!

 


Kvällens sämsta vin

711befe185c5fe5d10c244659703b8c2.png

 

Kvällens sämsta vin får fungera som matlagningsvin, i bakgrunden lite skrap från Orren som tillsammans med vinet bildade grunden till en himmelsk sås.

 


Medan vi väntar på att kocken Fabi

272e7ab9201d0b2737bdf4266ef298b8.png

 

Medan vi väntar på att kocken Fabian skall komma och fixa vår middag njuter vi av en prestige champagne.

 


Inte fullt lika bra väder idag!

7f87bc570674d94ea8149b3c5e9e94bc.png

 

Inte fullt lika bra väder idag!

 


Konfer

6e21b7168b62a8406401447865820450.png

 

Konferens i Trysil med strålande solsken!

 


Sista valpen

I morgon är det dax för denna kulls sista valp att flytta till sitt nya hem. Yrvädret går under det stolta namnet Månstrålens Lovesong of Leopold och kallas av oss för Leo.

Idag är han med husse på jobbet och passar på att riva kontoret, jag kan ju inte sitta med honom i knät hela tiden. Anledningen till att han är med på jobbet är att vi ska göra en ombesiktning hos veterinären idag, och nej, han fick ingen tvåa vid sista besiktningen men man måste ha ett färskt protokoll vid leverans.


IRL

Jag har nyligen blivit uppmanad att skaffa mig ett liv. Någon sa åt mig att lyfta blicken från datorn och gå på bandy. Jag blev klart och tydligt informerad om att verkligheten finns där ute, bortom Facebook och bloggar.
Ni vet, den där sortens kommentarer som används för att förminska den andra personens livsstil  och framhäva sitt eget sätt att leva som det enda rätta. Ja, och naturligvis för att såra.

Nu faller ju den sortens argumetation platt till marken och visar bara på den andra personens intolerans och verklighetsfrånvaro.

En del av verkligheten består i att stå bland likasinnade och vråla på sitt lag. Det är trevligt och jag går gärna på en match. En annan del av verkligheten kan bestå i att sitta på en stubbe i skogen och vänta på en älg som man kan sätta en kula i. Det gör jag inte, det enda jag skjuter av när jag är i skogen, vilket händer ofta, är min kamera. Ytterligare en del är att umgås med vänner och arbetskamrater.

Det är helt okay att stanna vid denna verklighet om man känner för det. Men det finns sådana otroliga möjligheter idag att utvidga sin verklighet. I dagens sammhälle består verkligheten allt mer av digitala medier, via bloggar och nättidningar från hela världen har du möjlighet att vidga dina vyer bortom skogen där du själv bor.

Om du vågar har du alla möjligheter i världen att få inspiration till nya tankar och nya ideer. Genom att läsa bloggar kan du enkelt få inblick i andra människort tankar och funderingar och på så sätt vidga dina egna vyer. Du kan snabbt få tillgång till världens ledande tänkares ideer samtidigt som du kan läsa en medelålders hälsings  förvirrade tankar.

Det är en av tjusningarna med internet. Möjligheten att vidga sina vyer!

Väljer man att bara umgås med likasinnade och personer som har samma åsikter som en själv lever man enligt mig ett ganska så fattigt och tråkigt liv.


Dryckeskultur

Den älskade hustrun och jag var ju iväg på en liten tripp utomlands i början av året. Där, utomlands alltså, är det ju inte helt obekant med paraplydrinkar.
Ni vet, sådana där färgglada drinkar med mycket frukt och lite spritsmak. Typiska tjejdrinkar kan man tycka.

Men som norrlänning är jag inte helt främmande för att ta mig en paraplydrink ibland, även om begreppet har en lite annorlunda betydelse här upp i de hälsingska skogarna.


Norrländsk Paraplydrink.Man vill ju inte att den skall bli blaskig när den står under takdroppet.


För den late
Ja just det, för oss lata och för oss som inte riktigt vet vad vi gillar innan vi har hört det eller helt enkelt har glömt bort vad vi gillar. Ochjustja, för oss med Spotify.

En riktigt trevlig blogg och två eminenta spellistor, det är bara att öppna och adda, 365 bra låtar och 365 bra låtar (The alternate take)

(Headern helt oblygt snodd från bloggen, hoppas jag är förlåten)
Undrar vad som händer ute i den stora världen?

Här hemma på landsbygden händer det inte så mycket i alla fall.Lokalblaskan hittar ändå något att skriva om!
Reklamarna vädrar morgonluft

Har ni en tonåring i er närhet? Det har vi och det får mig att reflektera över många saker.

En av sakerna som jag har upptäckt är att musiksmaken eller kanske snarare det "kritiska lyssnandet" verkar helt obefintligt.

Inte nog med att den enda musik man hör är det som pumpas ut via RixFM, NRJ och andra reklamägda och av skivbolagen köpta stationer. Man dränks av skvalpopp och hitmusik. Så har det varit i alla tider.

Men nu har det gått så långt att till och med reklamlåtar laddas ner i mobiler och avnjuts (?). Det måste väl ändock vara beviset för att kommersialismen har slagit igen på allvar inom musikbranschen.

Jag kommer osökt att tänka på Demolition Man med Stallone, Snipes och Bullock där den enda musik som var tillåten var reklamginglar.

Hemska tanke.....
Kräks

Finns det någon mer än jag därute som är heligt förbannad på dom där reklamerna som sprider ut sig över halva skärmen så fort man råkar snudda dom med musmarkören?

Jag skulle kunna skriva en lång harang om hur roligt det var med reklam "på den gamla goda tiden" när den endast syntes bio och hur otroligt irrirterande det är nu när man ständigt översköljs av den.

Men det tänker jag inte göra, jag tänker kräkas lite av irritation!

Sedan fortsätter jag vänta på att kollegan ska komma och lämna tillbaka firmabilen så jag har något att åka ner till Södertälje i.
De hårt prövade döttrarna

Med tanke på den tydligen traumatiska uppväxten (se inlägg här nedan) har döttrarna vuxit till två fullfjädrade unga kvinnor utan alltför märkbara själsliga ärr.De är min stolthet!


Appropå hår.

-Du är så söt! säger hustrun.Själv funderar jag på om det inte är dax att ta fram rakhyveln igen. Sist jag gjorde det var visst i mitten av oktober.


Allegosingen då!

Fick ett mms från Den Ömsinte Dottern häromdagen. Hennes sinnenstämmning var väl just i den stunden kanske inte direkt ömsint utan snarare ganska bitsk och krävande.

Hon krävde ett omedelbart klargörande angående våra intentioner och tankar gällande frisyrerna i nedanstående fotografi.


(Den ömsinte dottern till vänster och hennes hårt prövade storasyster till höger)

Det framgick tydligt av meddelandet att döttrarna på inget sätt var nöjda med hur vi som föräldrar lyckats som hårstylister. Faktum var att hon var så pass upprörd över frisyrerna, att dom märkligt överdimensionerade haklapparna inte ens nämndes.

Nåväl, jag förklarade på mitt vanliga pedagogiska sätt att anledningen till hennes präktiga Mullet berodde på att jag djupt inom mig vid denna tidpunkt närde en förhoppning om hon skulle bli en framstående hockesspelare. Angående den hårt prövade storasysterns något märkliga pottfrisyr berodde den helt enklet på att hon var vad man kan kalla en "late bloomer" vad det gällde hårväxt. Hon hade helt enklet inte så mycket att jobba med.

Denna förklaring godtogs inte. En del hårda ord yttrades om min förmåga att på ett adekvat sätt främja mina döttrars självkänsla. Tanken framfördes att mitt motiv på något sätt måste ha varit att avskärma döttrarna från mänskligt umgänge genom att förse dom med frisyrer som på ett effektivt sätt stötte bort alla personer som såg dom.

Med sedvanlig känsla för nyanser läste jag mellan raderna och insåg att här måste jag på något vis släta över denna frisyrblunder annars skulle det ta lång tid innan döttrarna kunde tänka sig att bevärdiga oss med ett besök uppe i de hälsingska skogarna.

Nu var goda råd dyra och jag tog till det som alltid funkar. Smicker.

Jag sa att det dom förlorade i hårstylepoäng tog dom med råge igen på sin medfödda (fadersärvda?) charm. Med detta nöjde hon sig.

Det är inte alltid så lätt att vara far till två döttrar.
Jag jag jag jag...

Välj mig! Jag vill! Jag vill vara med! Välj mig!

Känner mig som en 4-åring.

Felet är bloggen Manligt av och med Jonas Cramby

RSS 2.0