Ett stort grattis!

Vi har ju blivit med valpar här i huset igen.


Här är en stolt och duktig mamma!Valparna är där även om dom knappt syns bland all päls.

En annan som slutligen lyckats komma på hur man gör är polaren Viktor Göransson på Gotland som blev pappa tidigt i morse.

Så ett stort GRATTIS till dig och Annica!!


Jodå!

Jag har bilat upp golvet och det var jättekul :)

Jag fick använda en stor maskin!


Jo jag ÄR en MAN!

Jag lovar!

Med mycket muskler, kraftig händer och skit under naglarna, inget hår på hjässan (ni vet väl att håravfall beror på hög testosteronproduktion?), men desto mer hår på bröstet.

Fasen, hustrun säger att jag var MAN redan vid 16-årsåldern då hon först förälskade sig i mig.

Varför stod jag då igår, hulkande och snyftande när jag visade Julie&Julia?

Jäkla fjolla!

gimmegimmegimme.....

Jag är lat!

Idag har jag hämtat och lastat in 750 kg hö i stallet, mockat rent och bytt spån till hästarna, bilat upp badrumsgolvet och rivit ut undergolvet så rörpularna kan dra nya ledningar och avlopp i morgon.

Men jag alldeles för lat för att ägna mig åt att göra spellistor på Spotify. Jag har gjort en med Deltablues men that's it!

Nu har jag ju några spellistor som snurrar. Den ena kommer från Prankmonkey och den andra från Prepotator. Men jag  vill ha fler spellistor med musik som jag gillar.

Så härmed uppmanar jag alla mina tusentals? läsare att dela med sig av sina spellistor till mig!

Tack på förhand.

Klatuu a.k.a Calle

You dog!


Nu läll är det på gång i alla fall!

Men innan jag talar om vad som är på gång så kanske en förklaring av uttrycket "Nu Läll" är på sin plats. Mig veterligen så är det en ytterst lokal företeelse att utrycka sig på detta sätt.

Uttrycket kan möjligtvis tänkas ha sitt geografiska ursprung i närheten av Ön i Edsbyn. Bönderna på ståplatsläkatern, alltså EIFs supporklubb Red Farmers, är kända för att skrika "NU LÄLL! när Edsbyn har hörna för att på detta sätt uttrycka sin förhoppning om att bollen på ett elegant sätt kommer att placeras i motståndarnas bur.

Men uttrycket kan även användas i andra situationer. Följande citat är hämtad från en en liten rödhårig kille i första klass när han såg ett par vuxna som betedde sig på ett för honom anmärkningsvärt sätt. För att utrycka sin förvåning och kanske förakt sa han:
-Mä! Va schlut läll!

Mitt eget användningsområde av sagda uttryck i detta inlägg kommer sig av att jag äntligen har börjat riva och skall snart återuppbygga badrummet på övervåningen i vårt lilla hus. Badrummet har under flera år stått oanvändbart på grund av ålder och förfall. Men nu skall det bli ändring på det!

Badrummet är förnärvarande rent från allt det gamla. Bidé, badkar, handfat, toalett och gammal kakel ligger i en inte så prydlig hög på gräsmattan. I helgen skall jag ge mig på att bila upp golvet och sedan är det bara resten kvar att göra.

Det jag glädjer mig mest åt är att jag i och med denna renovering hädanefter slipper göra min morgontoalett tillsammans med hundarna ute på gården varje morgon! Som situationen är idag är det för mig som karl totalt omöjligt att lyckas få tillgång till det enda badrummet vi har idag.

Så varje morgon kan man, om man råkar åka förbi vår gård, se ett gäng hundar och en sömndruckn karl irra runt på gården och pinka in revir!

Men nu läll är det snart slut på de tiderna för mig!


Nu har hundarna

227fcdc9781723216ef5b79d528e6390.png

 

Nu har hundarna haft roligt i hundhuset.

 


Duktig mamma hos veterinären

0-6d7fd28efa79888d13ecf55799f8ca83.png

 

Duktig mamma hör veterinären med sina valpar

 


Jobba irl?

Vem faen har tid att jobba?

Klockrent i stolproten.

Ibland blir jag så matt!


Och i dessa tider av förtvivlan ställer jag mig frågan:
Vart är världen på väg?

Om USA skall vara ett föregångsland så är vi på god väg ned i intolerans, okunskap, förnekelse och ren idioti. Närmare 50% av USAs befolkning tror på kreationism, det innebär bland annat att dom är övertygade om att jorden är 6 - 10 000 år gammal, att människan och dinosaurier har levt sida vid sida och dom verkar totalt blinda och döva för fakta och bevis.

Någon gång när ni känner er starka, toleranta, tålmodiga och vid gott mod så titta på klippet här nedan. Man behöver verkligen vara i balans för att inte kasta datorn ut genom fönstret i ren frustration när man lyssnar till det där stolpskottet Wendy Wright.

Wendy är tydligen president för en organisation som heter CWA, Concerned Women for Amerika. Hon är en flitig debattör och lobbyist som kämpar för en del goda saker.

Men om hon är så idiotisk i alla sina argumentationer som när hon pratar och evolution och kreationism så förstår jag inte hur någon kan ta henne på allvar. Inte ens amerikaner. När hon får en fråga som hon inte kan svara på skrattar hon nedlåtande och byter snabbt ämne.
Men det är klart, är hon en av eliten i USA så måste den vanlige amerikanen vara mer än lovligt korkad.  Jag kommer osökt att tänka på filmen Idiocrasy

Egentligen borde man väl tacka henne. Genom att bara vara den idiot hon är har hon gjort mer för evolutionsteorin än vad vältaliga vetenskapsmän gjort på 150 år.

Så, håll i hatten och tryck på play.


Whiners vs BastardsJa jag erkänner, jag spelar Farmville på Facebook. Ett ganska så okomplicerat spel som går ut på att leka bonngård. Man plogar, sår och skördar. Tar hand om sina djur och träd och lullar runt på sin farm. Det är ungefär allt, ganska så okomplicerat som sagt.

Men jag stör mig på en sak och det är att det är sådan djävla ping på servern.  Det yttrar sig så att när man klickar för att markera ett träd eller något och så dröjer det X antal millisekunder innan markeringen genomförs. Det blir ett eftersläp som är ganska så irriterande.

Som tur är har jag en gedigen erfarenhet av att spela med en väl tilltagen ping. För hemskt länge sedan när jag började spela online så var jag en äkta HPW. Det var på den tiden den största delen av de som hade internet satt på uppringd förbindelse. Det är ganska så spännande att försöka raila sin motståndare när man har 250 i ping, alltså man skjuter och en kvarts sekund senare kommer skottet. Men med övning och säkerhet så går det. Har alla som spelar ungefär samma ping så är det rättvist och ingen behöver gnälla.

Men tyvärr så fanns det ju LPB också. Dom där lyckliga satarna som hade ISDN eller kanske till och med en fast internetuppkoppling. Dom kunde ha den smått fanstastiska pingen på 10.

Med en snabbare lina får man kortare svartider från servern och LPBn får ett rejält övertag. En HPW spinger in i ett rum och innan han ens ser att det står en LPB där får han en rail mellan ögonen.

När man mötte sådana så var det ganska lätt att gnälla. Därav benämningen HPW, High Ping Whiners. Dom där vi gnällde på, LPB står för Low Ping Bastards.

En liten tröst var ju att om man var många HPW på en server så generarades det ett ganska rejält lagg som även drabbade LPBn

Vad lagg är kan vi ta en annan gång.

Nu skall jag logga in på Facebook och skörda mina åkrar.

Heaven and Hell

Jag har hittat en ny bloggare som jag gillar. Han är insiktsfull, lättsam, klurig, intelligent, tolerant och allmänt rolig att läsa. Han kallas Uffe och är väl värd ett besök.

Via en länk hos honom råkade jag hamna på hans diamentala motsats. En kvinna som verkar idiotisk, rasistisk, intolerant, enkelspårig och rent ut sagt skrämmande att läsa. Det är nästan så att man tappar tron på mänsligheten när man läser hennes inlägg. Egentligen vill jag helst inte länka till en sådan skitsida men eftersom jag vet att mina läsare har huvudet och hjärtat på rätt ställe och inte går på vilket skitsnack som helst så gör jag det ändå. Följ länken på egen risk.

Efter att ha läst hennes rabiata inlägg om islam och dess utövare funderade jag lite på skillnader mellan islam och kristendomen.

Tänk om det är så, att precis som en tanke och en ide kan mogna och utvecklas, så mognar och utvecklas även religioner. Vart hamnar vi då?

Islam grundades av Mohammed som dog år 632. Religionen bygger på uppebarelser som Mohammed fick av Ärkeängeln Gabriel som vi alla känner igen från kristendomen. Dessa uppenbarelser skrevs ner efter Mohammeds död och blev Koranen. (Detta är en ganska så förenklad redogörelse men i stora dra rätt.)

Skulle vi nu göra en jämnförelse i religiös mognad mellan islam och kristendomen så befinner sig alltså islam ungefär där kristendomen befanns sig på 1300-talet.

På 1300-talet hade inte ens en av de mörkare kapitlen i kristendomen startat på riktigt. Jag tänker naturligvis på inkvisitionen och häxjakten som var som värst mellan 1400-talet och 1600-talet även om den startade via ett dikret från Påven Johannes XXII år 1320.
På 1300-talet började man i de kristna länderna att hämta sig från Korstågens som precis avslutats. En annan inte fullt så ärorik tid i kristendomens historia.
Nu ägnade man sig man istället mest åt att slakta och utplåna judar var helst man kunde hitta dom.

En annan höjdpunkt för kristendomen under 1300-talet är att man 1340 inför avlatsbrev. Detta innebär att företrädelsevis rika personer kan köpa sig fria från synder genom att skänka stora belopp till kyrkan.

"Reformationens Morgonstjärna " teologen John Wycliffes opposition mot traditionella kyrkliga doktriner leder till att han fördöms av synoden i London och blir avstängd från Oxforduniversitetet. Hans frukansvärda brott var bland annat att han låg bakom den första översättningen av bibeln till engleska. Att var och en som kunde läsa skulle kunna läsa och tolka bibeln var en fruktansvärd tanke som måste bekämpas med alla medel.

Nu vill jag med detta inte säga att utövare av islam idag på något sätt skulle bete sig på det sätt som kristna gjorde på 1300-talet.

Det som är farligt idag är fundamentalister. Oavsett om det är religiösa fundamentalister, kristna eller islamistiska, rasbiologiska fundamentalister eller andra typer av fundamentalister så ligger faran i den fanatism som går hand i hand med fundamentalism.

En liten passus i detta är att islam, precis som kristendomen är uppdelad i flera olika inriktningar. De två största islamisktiska inriktningarna är Sunni och Shia. Ungefär 90 procent av alla muslimer är sunni och 10 procent är shia. Man hör väldigt sällan talas om fundamentalistiska sunnimuslimer.(bilden är hämtad från Dogma, en helt underbar film)


Två jubileum

Helt obemärkt har två stora jubileum passerat här på bloggen.

Först har vi bloggens födelsedag. Bemärkelsedagen inföll den 21 Okt och ingen, inkulsive jag själv uppmärksammade den.
Ungefär samtidigt måste jag ha passerat ett visst jämt antal inlägg som jag hade tänkt fira på något sätt. Men även denna tilldragelse har på något sätt smugit sig förbi utan att jag har upptäckt det.

En bra sak med att ha bloggat i ett år är att jag nu kan länka till mig själv under rubriken "Vad skkrev jag för ett år sedan"

Tyvärr funkade det inte idag eftersom jag tydligen var lika sporadisk med mitt uppdaterande av bloggen för ett år sedan som jag är i dagsläget.

Men i morgon, då kan jag länka till en liten funderig om katter och vatten!

För mycket tidÄven om jag bor på landet, långt ute i skogen så har jag fingret på Sveriges puls. Jag känner av stämmningar, strömmingar och vibrationer i samhället.

I kölvattnet av finanskris och hög arbetslöshet har jag upptäckt att det svenska folket har alldels åt helsike för mycket tid över till oväsentligheter.

Detta yttrar sig bland annat i att det har blivit ett elände att försöka sälja grejor på Blocket. För ett tag sedan satt vi ut en gammal Bubbla till försäljning som vi hittade i ett fallfärdigt garage på gården. Glad i hågen författade jag en annons och lade ut några bilder.

Det tog knappt en timme efter det att annonsen var publicerad förens första mailet kom och jag tänkte att det här kommer att gå snabbt och smärtfritt.
Jo pyttsan! Killen i mailet undrade hur faen jag trodde att någon skulle vara intresserad av den där skrothögen. Nästa mail innehöll en förfrågan om det inte fanns någon bilskrot i närheten där jag bor, det tredje mailet kom från någon som ville byta Bubblan mot "något".

Har folk verkligen inget bättre för sig än sitta på Blocket, lusläsa annonser och skicka idiotiska mail?

Nej det verkar inte så, för tillslut kom ett mail från en kille som med beskäftig och överlägsen ton påpekade att jag minsann stavat fel i annonsen.
Då brast mitt tålamod. Mailet kom från en ganska anonym mailadress, typ lp@företagsnamn.se Jag misstänkte att han som skickat mailet möjligtvis hade adminrättigheter på företagets mailserver eftersom adressen var så pass anonym. Jag gick in på företagets hemsida och såg till min glädje att det var en liten webbfirma med två personer där en av dom hette Leif Petterson med email leif.petterson@osv.

Jag skickade ett svar där jag i samma ton undrade om han inte hade något bättre att göra än att surfa runt på Blocket för att leta efter stavfel i annonser,  jag var noga med att använda hans namn så han inte skulle kunna gömma sig bakom något alias.

Eftersom jag själv var arbetslös vid tillfället hade jag hur mycket tid som helst att föra en meningslös och idiotisk diskusion med denne Leif.

Det hela slutade med att vi kom ganska bra  överens.


Framstegsfientlig?!

När jag tittat mig i spegeln och skall kamma mig inser jag att åren går och jag inte blir yngre. Midjan sväller, håret grånar och glesnar. Nu har till min förtvivlan ytterligare ett bevis på min tilltagande ålder uppenbarat sig. eag har problem med tekniken!

Jag har alltid varit stolt över att ha varit bättre på mobiler, datorer och nätverk än mina barn. Inte på grund av något översvällande teknikintresse. Det faller sig bara natruligt att jag greppar hur dessa saker fungerar.

Men jag kan för mitt liv inte komma överens med min nya mobil som jag har köpt av dottern när hon skaffade sig en IPhone.

Det är en Samsung SGH-F480 med tuchskärm. Det är ju det senaste, att man skall dutta på skärmer för att bläddra bland menyer. Men jag HATAR det, och det tar en evighet att skicka ett sms. Mina tummar är helt enkelt inte kompatibla med den där eländiga tuchskärmen. Dessutom stämmer inte menyerna med det som jag är van vid. Jag hittar inte det jag vill, webläsaren är bedrövlig, gränssittet har en del övrigt att önska bara för att nämna några saker.

Nej ge mig tillbaka min SonyEricsson C905 som jag hittar i och som fungerar som jag vill att den ska. Ja, när den väl fungerar förstås!
Även fast jag har haft den inne på lagning för diverse fel så fungerar handsfreen fortfarande inte. Eftersom jag ofta lyssnar på ljudböcker via mobilen är handsfreen ett måste.

Nu har ju de fyrbenta marodörerna här hemma käkat upp handsfreen till min Samsung så jag står helt utan möjlighet att lyssna på mina kära ljudböcker.
Men nöden är uppfinningarnas moder så helt ställd är jag inte. Även om lösningen inte är helt optimal så får den duga tills jag fått ändan ur vagnen och beställt nya hörlurar.Boken i mitt öra är förnärvarande The Greatest Show On Earth

RSS 2.0