Ettårskalastårta hos dottern på Teliabutik...

img_7032 (MMS)

Ettårskalastårta hos dottern på Teliabutiken i Sollentuna Centrum.


Småhundarna tittar anklagande på mig och u...

img_3409 (MMS)

Småhundarna tittar anklagande på mig och undrar när jag skall fixa varmare väder. Lizzies polotröja är inhandlad på  plats i Barcelona FCs souvenirshop.


Småhundarna är inte dom enda som inte är h...

img_7951 (MMS)

Småhundarna är inte dom enda som inte är helt nöjda med temperaturen. Jag börjar själv bli ganska less nu.


Ordning, reda och begreppsförvirring

Den älskade hustrun har i ett par inlägg pratat om att vi har organiserat och ordnat lite här hemma.

Både hon och jag gillar att ha viss ordning och reda runt oss, exempelvis:

-När man kommer in med hundarna så tar man av dom kopplen och hänger upp dom på en gång på därför avsedd plats. Då vet man vart dom är när man skall ut med jyckarna igen.

-Ordning och reda i skafferiet ordnas medels uppmärkta hyllor, en för konserver, en för bak, en för bröd osv.

-Själv vill jag ha ordning och reda bland mina kläder, snyggt vikta och gärna färgkoordinerat. Eftersom jag är den i familjen viket snyggast är det jag som sköter den delen.

Baserat på tidigare iaktagelser, kommentarer, mail och blogginlägg tror jag mig veta att det finns vissa där ute som anser att vi är oplanerade. Denna åsikt grundar sig mest på att vi framstår som spontana och flexibla. Vilket enligt dom då betyder att vi inte har någon ordning på någonting.

Det är ju naturligtvis inte sant. Bara för att man har förmågan att vara flexibel och spontan innebär inte det att man inte kan och vill ha ordning och reda i tillvaron och att man inte kan eller vill planera. (däremot verkar man inte kunna bilda en vettig och sammanhängande mening, men jag hoppas ni fattar ändå)

Så om vi skulle försöka reda ut lite begrepp! Allt enligt mitt sätt att se det på:

Ordningssam: Betyder väl egentligen skötsam och ordentlig. Kan också stå för metodisk. Men här menar jag mer att man vill ha ordning och reda omkring sig. Var sak på sin plats, allt för att underlätta vardagen.

Planerad: Rent strikt så kan man definiera Planera enligt följande "Planering är en process som innebär att nå ett framtida mål genom ett systematiskt och målinriktat handlande från givna utgångspunkter." Låter lite torrt och tråkigt kanske.
 
Spontanitet: En spontan handlig är en omedelbar handling som inte baserar sig på ett moget övervägande eller vilar på fö rnuftsmässiga skäl. Man skulle kunna säga att det är en handling baserad på ryggmärgsskänsla.  Personligen tror jag att det är av största vikt att ibland lita till sina instikter.

Flexibel: Betyder anpassningsbar, mångsidig och öppen. Motsatsen är rigid. Att vara flexibel innebär alltså att kunna utvärdera för och nackdelar i en uppkommen situation. Sedan baserat på denna utvärdering göra ändringar i befintlig planering.Ser nu att IE talar om för mig att sidan innehåller fel. Det enda jag kan säga är att det är inget fel på min argumentation!


KRÄNKT!

DO? Reklamombudsmannen? Polisen? Regeringen? EU? FN?

Vart skall jag vända mig?

Jag är Kränkt!


Min 82-åriga mor är djupt fascinerad över ...

img_9892 (MMS)

Min 82-åriga mor är djupt fascinerad över att man kan beställa glasögon över internet och att man kan kolla hur dom ser ut på näsan via mobilen. App via Favoptik.


Kassa skåp. Att användas för saker som du ...

img_3118 (MMS)

Kassa skåp. Att användas för saker som du inte är så där värst rädd om. Som tex gamla vigsel ringar, mor mors gamla hals kedja eller nostalgiska kärleks brev.


Alla <3 dag!

En blogg som jag brukar läsa lite nu och då sammanfattade häromdagen mina egna tankar kring Alla Hjärtans Dag på ett mycket bättre sätt än jag själv skulle kunna formulera mig.
Så jag snor helt enkelt bloggarens ord mer eller minder rakt av.

Här kommer det.

Skit i att fira alla hjärtans dag, du hjärnslöa jasägare! Att sälla sig till fårskocken för att uppmärksamma livets romantiska sida samma dag som alla andra gör det – den dag näringslivet njuter av att du gör det – är på ett ungefär det minst romantiska du kan göra.

Alla hjärtans dag är utan konkurrens årets fantasilösaste dag. Fattar du? Att bjuda din älskling på en fotmassage den tjugonde april och hänvisa till att det var Adolf Hitlers födelsedag, plockar dig fler Amorpoäng. (Hitler hade ju fötter, eller hur? Det finns faktiskt folk som föds utan fötter och det är ledsamt. Alltså borde vi fira förekomsten av friska fötter lite oftare.)

Själv har jag aldrig varit mer förälskad än vad jag är nu, och det är värt att uppmärksamma så ofta som möjligt. Därför ska Helen få det finaste jag kan komma på till alla hjärtans dag.

Det vill säga ingenting alls. Jag respekterar henne för mycket för att ens överväga något annat.

Möjligtvis anstränger jag mig lite extra för att göra en god middag i kväll. Men hey, det gör jag nästan varje kväll!

RSS 2.0