Omintetgjord

Det är ta mig tusan inte lätt att blogga ibland!

Här har jag gått i flera dagar och byggt upp mig inför ett långt och humoristiskt inlägg. Formuleringarna som jag slipat på har varit intelligenta, insiktsfulla och dräpande. Efter att systematiskt ha malt ner en slogan som jag tycker är värdelös hade inläggets slutkläm på ett närmast apokalyptiskt sätt tillintetgjort varan, dess slogan och allt annat som är förknippat med varan i fråga.

När jag satt mig ner för att renskriva mitt eminenta inlägg i reklamdebatten började en liten otäck tanke gnaga långt där bak i mitt kala huvud.

"Hallå där, du där framme! Är du säker på att den där slogan du så vackert har slaktat är Tre Överraskningar i Ett? Ska det inte vara Tre Önskningar i Ett?!"

*Morr, grymt och grunt*

Natruligtvis är det Tre Önskningar i Ett! Då faller liksom allt jag har grubblat på och allt som jag så länge har slipat på och förfinat in till perfektion.

Så tyvärr får jag lämna er här med ännu ett dussininlägg.

Frukost.

40f415202029a6bbfed3403df9980bb3.png

Kolla varifrån!

Frukost. Idag blir det en underbar vårdag. Synd man skall tillbringa den i bilen.


Nyaste tillskottet i flocken.

0-346d69d9b7d449e54ef3b698a4ea69c8.png

Kolla varifrån!

nyaste tillskottet i flocken.


Taggad


Den yngsta dottern har varit och hälsat på några dagar.  Hon har länge yrat om att hon skall skaffa sig en ny tatuering och vi har väl varit så där lagom entusiastiska till denna ide.

Jag har med långa förmaningstal försökt att påtala det coola i att han en liten och diskret tatuering, men utan större framgång. Det är inte mycket med den dottern som är litet och diskret.
Så i lördags hade hon beställt tid för att ännu en gång sätta ett outplånligt spår i sitt skinn.
Jag frågade om hon skulle till Schröder som hon har gått hos tidigare. Men nehejdå!

-Nej du vet, det är en kille som tidigare har jobbat  på en salong som tatuerare, men nu tar han emot folk hemma! 

Jahaja tänkte jag. Varför jobbar inte han kvar på salongen då? Säkert knarkproblem eller nåt, man vet ju hur tatuerare brukar se ut..........
För mitt inre öga såg jag en skitig mörk lägenhet. I det mörkaste och skitigaste hörnet sitter det en mager, striphårig darrhänt stackare med ciggen i ena mungipan och en spruta slarvigt slängt på golvet brevid sig.

Hur det egentligen såg ut i lägenheten vet jag inte men så här blev resultatet i alla fall. Inte litet och inte diskret. Men vad mitt otränade öga kan se så är det en riktigt bra gjord tatuering.Om jag är måttligt förtjust i motivet så är det bara en mild västanvind mot vad den djupt katolskt religiösa farmodern kommer att tycka!

Pedagogik

Efter en lång sittning med den tålmodiga sambon som är skolfröken har jag nu till slut förstått att:
-En väg åker man på. Den är gjord för att åka på.
-En åker heter bara så. Det har inget med "att åka" att göra.

Kontentan är att även fast det heter "Åker" betyder det inte att man kan åka på den. Jag skall försöka memorera detta. Man åker på en väg som leder ner till åkern, men när man kommer till åkern kan man inte åka längre!

(om man inte har en Traktor förstås tänker jag i mitt stilla sinne)

btw, så har den underbara sambon skrivit ett väldig fint inlägg om hur vi har det på vår gård.

Har jag sagt att jag vill ha en traktor?

Det skall vara fan och vara hobbybonde på våren.

-Ja, speciellt om man har liten hjärna, säger sambon. Med allt rätt kan jag ödmjukt tillägga.

Vi har sålt en gamal C-harv som står nere i ängsladan och i min enfald tänkte jag dra upp den med SAABen istället för att bära eller släpa den hela vägen upp. I morse gick jag ner och kollade hållfastheten på åkern. Den var tjälad och ganska så hård eftersom det har varit relativt kallt i natt.

Så jag knatade hem, satt på kaffe och åt frukost framför datorn. Det gick ett par timmar så ringde killen som köpt harven och talade om att han var på väg.

Nu är det bäst att skynda sig tänkte jag, satt mig i SAABen och styrde mot ägnsladan. Vägen ner till åkern ligger i skugga och var hård och fin. Men fem meter ut på de öppna vidderna blev det tvärstopp! Bilen sjönk ner till underredet och vägrade röra sig fram eller tillaka.
Borta var det hårda fina underlaget och de frostnupna gräset. Allt hade förvandlats till en......åker.

Slokörad fick jag traska hem och med blid röst försöka förklara för min överseende sambo att jag ännu en gång har misslyckats med en föresats.

-Jamen det fattar du väl att du inte kan åka SAAB på åkern den här tiden på året!

Jag svarade skamset att jag skulle försöka komma ihåg det till nästa år. Det är tur att denna underbara kvinna älskar mig på det sätt hon gör, annars skulle hon nog aldrig stå ut med mig. Jag är gränslöst lyckligt lottad!

Det blev ett rejält träningspass att släpa harven fram till vägen så vi kunde lasta den. Lite senare på dagen kom JonPers Erik med traktorn och hjälpte mig dra upp SAABen.

Med längtan i blicken såg jag JonPers Erik åka iväg efter han hjälpt mig och i mitt stilla sinne tänkte jag:
-Jag Vill Ha En Traktor!
 

Talang

Appropå Susan Boyle så funderade jag lite över det här med talang. Bara för att man har talang eller är bra på något behöver det man gör nödvändigtvis inte bli bra i slutändan.

Det slog mig när jag surfade runt på YouTube och tittade på klipp från olika Talangtävlingar.

Ta Zilla och Totte tex. En jätteduktig tjej som buktalar och en ganska charmig apa. Konceptet funkar bra på TV. Buktaleri är ju ett ganska visuellt trick. Jag menar, hela grejen är ju att man tror att den andra rösten kommer från dockan och då underlättar det ju om man ser buktalaren och dockan.

Så hur Zilla och Totte kunde vara ett stående inslag i ett morgonprogram på radion är för mig en gåta! Hur upphetsande är det att höra någon prata med programledarna med en tillgjord röst eller sjunga någon infantil sång? Totalt värdelöst enligt mig. Vem som helst kan väl sitta i radio och prata med pipig röst.

Inte nog med att dom var på radio, Zilla och Totte har givit ut en skiva också. Vem faen köper en skiva med någon som sjunger infantila sånger med en ljus och pipig röst?
Vid närmare eftertanke så är det väl kanske samma personer som köper SmurfHits och BeeGees.

Nej, det räcker inte med talang, det måste finnas något mer också. Som att vara hysteriskt rolig samtidigt som man buktalar. Som Jeff Dunham.
Eller vara överdjävlig på att sjunga och härma samtidigt. Som Terry Fator.

Då blir det helt plötsligt stor underhållning. Men även dessa giganter gör sig bäst i det visuella mediet.

Låst

Efter ett långt uppehåll i bloggandet vill jag härmed meddela att det enda jag har att komma med är att bakgrunden på bloggen numera är  fixerad.

Ensamma hemma

När djävulen blir  gammal läser han bibeln......

Vi har gården helt för oss själva några timmar nu när de minsta barnen har åkt till fjällen och en av de äldre barnen kommer på ett efterlängtat besök!

Så för att utnyttja dessa timmar opimalt håller jag på och förberer för lite mys i kväll.

Det blir räkor, vitlöksbröd, vitt vin och lite annat gott

.............

Rätt ska vara rätt

Jag är definitivt inte någon språkpolis. Fan, jag kan knappt skriva en grammatiskt rätt uppbyggd mening. Men vissa saker stör jag mig på.

Ta det här med fildelning till exempel. Debattörer, bloggare, politiker och folk i största allmänhet har åsikter om "fildelning". Det diskuteras vitt och brett om fildelning. Vissa är för och andra är emot. Känslorna svallar höga och jag tänker i mitt stilla sinne att:
-Vaffaen, nätverket uppfanns för att man skulle kunna dela filer. Utan fildelning stannar vartenda företag i stort sett hela världen. (hmm apropå att inte kunna bygga meningar...but you get my point I hope)
För det är ju så att det är inte fildelning man pratar om när man diskuterar "fildelning", utan det är "otillåten spridning av upphovsrättsskyddat material". Det är enligt mig en ganska stor skillnad på dessa bägge företeelser och jag vore tacksam om vi från och med nu kunde synliggöra den skillnaden.

Kan vi bestämma det?

Bra!

Jag tänker inte ge mig in i några moraliska diskussioner om det är rätt eller fel att ladda hem upphovsrättsskyddat material (men det är fel). Men visst kan det vara roligt att hitta någon som har rippat favvoplattan med Pavlos Dog som inte ens är utgiven på CD.

Jag läste i någon tidning att en motståndare till "fildelning" sade något i stil med att -ja, men man hör ju redan på namnet, The Pirate Bay, att dom vet att det är olaglig verksamet dom sysslar med.

Jahaja, med den logiken så är siten www.penisland.net alltså en sida full med kukar, eller?

För att inte tala om sidan där man kan köpa presenter till sin favoritglädjeflicka www.whorepresents.com/

Eller den där siten där man kan söka efter våldtäktsmän www.therapistfinder.com

Om man skulle råka ha den lite udda fetishen att gå igång på folk i Speedo som fjärtar kan man alltid besöka www.speedofart.com

Nu håller jag på att spåra ur helt men jag vill bara avsluta med siten där ni kan se ägaren pinka www.whenipee.com.

Undrar just

Inte för att headern hon har nu som hon har gjort alldeles själv inte är fin.....

Men det är ju alltid kul att förnya sig så jag tänkte om kanske dottern ville ha något sånt här kanske?Fast jag ser ju nu att färgerna är helt fel. Och motivet kanske ska vara en strandbar eller något annat med anknytning till bartenderutbildningen hon snart skall på istället.

Jaja, hon får tala om själv.

Trafikkaos

I går var det som bekant 1 april och den lokala blaskan hade ett ganska lamt skämt om att lokalpolitikerna beviljat sig själva miljonbonusar. Artikeln var i och för sig ganska roligt skriven och politikerna skämtade glatt på sin egen bekostnad. Men det var så tydligt att det var ett aprilskämt.

Nej, den roligaste artikeln och det jag först trodde var ett aprilskämt var artikeln om trafikkaoset i Edsbyn. Vad som gjorde artikeln så rolig var bilderna som illustrarade texten.
Ni kan ju själva se vilket tryck det är på trafiken i centrala Edsbyn!Visst är det fruktansvärt!?

RSS 2.0