Idag blir det solskyddsfaktor T-shirt.

img_7801 (MMS)

Idag blir det solskyddsfaktor T-shirt.


Idag blir det solskyddsfaktor T-shirt.

img_7801 (MMS)

Idag blir det solskyddsfaktor T-shirt.


Kärahjärtanesdå!

Så skulle min mor ha uttryckt sig. Själv skulle jag nog använda ett mer kärnfullt språk innehållande målande svordomar och andra kraftuttryck i stil men Anfäkta Anamma! Ja om jag inte hade varit så eländig och orkeslös.

Jag har helt klart chockat kroppen med på tok för mycket UV-strålar. Sitter i förtältet, full påklädd och fryser som sydafrikanerna vi hade på besök för ett par vintrar sedan.

Jag har bränt mig så mycket så jag kunde inte torka mig när jag hade duschat. Jag fick liksom dutta lite med handduken och det kändes ändå som om jag andvände sandpapper med kornighet 20 ungefär.

Jag har bränt mig så mycket att jag var tvungen att raka mig igen. Den en dag gamla skäggstubben kändes  som om någon gav mig spöstraff med kaktus mot axeln när jag låg och ynkade mig i skuggan.

Jag har bränt mig så mycket att jag vid en snabb blick ser ut som Dannebrogen. Ömsom skrikande röd och ömsom sjukligt vit.

Jag kom osökt att tänka på denna sång av Bengt Sändh

Edit: På grund av usel uppkoppling var jag tvungen att ta bort det inbäddade youtubeklippet på Vals om Sommaren med Bengt Sändh. Sök reda på den själv vettja! Det enda positiva jag har att komma med skulle väl vara att mina tänder ser mycket vitare ut. Men det är en klen tröst.

Ps Jag tror tamefaen att en av bilderna i videon ovan är tagen på just den stranden på ölands norra del där jag har utsatt mig för allt detta.
Ds


Tjejen som föll för mig

Idag har jag varit på stranden och bränt mig fördärvad. Näsan ser ut som om jag druckit portvin i ett par livstider. Men det var inte det jag tänkte berätta utan om hur det kan gå när man cyklar.

Hustrun tog sin solstol och bok och knatade iväg ner till stranden lite tidigare än mig. Själv stannade jag kvar och meckade ihop lite mackor och saft som jag packade i kylväskan. När det var klart samlade jag ihop badlakan och liggunderlägg i en sådan där stor blå IKEA-kasse. Med kassen och en solstol i ena handen och kylväskan i den andra började jag knata ner mot stranden.

Ungefär halvägs ner mötte jag en liten sommarjobbande tonårsjänta på cykel. Nu vet jag inte om det var min blotta uppenbarelse som skrämde eller störde henne på något sätt. Men hon vinglade av gången av trätrallar strax innan vi möttes, sedan verkade det som om inte visste riktigt vad hon skulle göra för hon var på väg upp gången igen. Men hon hade aldeles för låg fart och kom inte upp utan cykeln började sakta tippa. Jag såg vad som var å färde och tog vänligt ett par steg åt sidan. Precis mitt framför mig tappade hon kontrollen totalt och föll som en överförfriskad raggare på Orsa camping sent en midsommarafton.

Det ville sig inte bättre än att hon ramlade precis mitt framför mig och hamnade med sitt huvudet mellan mina fötter. För att lindra fallet grabbade hon handfast tag i mina lår med bägge händerna. "Hoppla då" sa jag. Hennes ansikte antog snabbt samma färg som min näsa har nu och hon mumlade fram en radda förlåt medan hon skyndade därifrån.

Stackars flicka, tänkte jag. Det där var säkert inte lika roligt för henne som det var för mig.

 

Blå himmel, blått hav, en solstol och en g...

img_8557 (MMS)

Blå himmel, blått hav, en solstol och en god bok. Livet är behagligt.


Lite från ovan

Från mitt perspektiv, här uppe på min höga häst så har jag utvecklat en fäbless, som ibland övergått till fascination, för korkade människor. Främst då sådana som man stöter på i kommentatorsfält hos olika bloggar och andra sociala mötesplatser på internet.

Jag har skrivit om dessa personer tidigare och upphörs aldrig att förvånas. 

Det senaste exemplet kommer från kommentatorsfältet hos buzz.bazooka.se. Det är en site, eller blogg egentligen, som lägger ut länkar till roliga, spännande eller intressanta sidor och klipp. Vid ett par tre tillfällen har Buzz länkat till en av mina favoritbloggar, Fredrik Backman på Café.se. Jag tycker han är otroligt rolig och han skriver på ett underhållande sätt om sig sitt liv, sitt äktenskap och utvalda vänner. Enligt mig så är bloggen briljant.

Buzz länkade till ett inlägg som var hystersikt roligt och som utspelade sig i en datorbutik. Döm om min förvåning när jag gick in på Buzz kommentatorsfält för att visa min uppskattning och möttes av en radda kommentarer i stil med:
"Hur fan kan ni länka till den där skiten, det är ju bara hittepå" och "Vilken skitblogg, det är ju helt tydligt fejk. Det där kan aldrig ha hänt på rikitgt", följt av "Jag har sett den där bloggen tidigare och blir så förbannad, han bara hittar på hela tiden!!!!!!"

Jag kände mig då föranledd att fråga vem faen som bryr sig om det är fejk eller inte? Det är ju bra skrivet och det är roligt så vem bryr som om Fredrik skarvar med sanningen ibland?
Jag fick ganska snart ett svar från signaturen autograph som löd -Jag bryr mig! och då orkade jag inte mer. Jag menar, hur fasen kan man vara så korkad att man sätter ett likhetstecken mellan Sant=Bra och Fejk=Dåligt.
Jag förstår inte man skall kunna argumentare mot någon som inte kan läsa en skönlitterär bok, poesi eller se en enda film? Det är ju också "hittepå" och är då per definition skit. Fasen, han kan ju knappt läsa en tidning, för hur vet man att allt som står där är sant.

Idioter! är allt jag har att säga!

För att avsluta i en positiv anda så vill jag nämna en annan favoritblogg. Fredrik Backman på Café har mellan 15 - 20 tusen läsare. Jag har ingen aning om hur många Kemimannen 2.0 har. Men hur många vi än är så är vi för få! Bloggen är välskriven, personlig utan att vara privat och rolig. Att han dessutom skriver en del om Deltablues ger honom ett extra plus från mig.
Du, jag och tvålen


Min älskade hustru säger ibland de mest befängda saker.

Ett av hennes mest använda axiom, och av henne själv mest omtyckta, är att om inte hon fanns i mitt liv skulle jag snabbt degenerera till en exentrisk gubbe som bor i en hydda i skogen och som varken rakade eller tvättade mig.
Ni vet, en sådan där eremit med kläder lagade medels silvertejp, långt grått skägg och stripiga hårtestar som klibbar längs nacken. Jag ser mig själv sittande på en vinglig pinnstol framför kojan, spela deltablues på en ostämd gitarr och med ett krus hemgjort brännvin vid mín sida.

Nåväl, jag brukar ta just detta axiom som en indikation på att jag kanske borde raka mig. Ibland händer det då att jag plockar fram hyvel och kräm men oftast tycker jag att det räcker med trimmern. Då ser jag i alla fall nästan nyrakad ut. Min argumetation mot att jag inte duschar tillräckligt ofta är ungefär följande:
När jag tränade varje dag så duschade jag också varje dag. Nu när jag inte tränar lika frekvent eller ens regelbundet så finns det liksom inget naturligt tillfälle att duscha. Hustrun är inte imponerad av den förklaringen utan brukar himla med ögonen och peka med hela handen mot duschen.

Häromkvällen när det var läggdax och hustrun kom in i husvagnen (vi är på semester) så skrek hon rätt ut -Men HERREGUD! VAD är det som LUKTAR?!? Har kylskåptet gått sönder? Har vi glömt mjölk framme sedan förra året eller är det något som har dött?

Lite förläget tittade jag i golvet och erkände efter viss tvekan att jag hade pillat mig mellan tårna och hittat en svart klägga som i sanning inte luktade hallontårta. Det luktade sur jäst och övermogen, på gränsen till rinnande gorgonzola. Hustrun förklarade med kyla i rösten att jag hade lika stor chans att få sova i sägen som en snöboll har i helvetet om jag inte gick och tvättade fötterna först. Grabben som lagt sig i andra delen av husvagnen skrattade så han grät och jag är säker på att han inte kommer låta mig glömma det här.
Från och med den kvällen ligger det ett paket Cif Oxy-Wipes med Citrondoft bredvid sängen som jag noggrant tvättar mina fötter med samtidigt som jag motvilligt måste erkänna att det mesta av det som min älskade hustru säger INTE är befängt.

 Sysslolös

Sista tiden har jag lyssnat igenom dom två största svenska podcasten på iTunes, Filip och Fredrik och Alex Schulman.

Utlåtande enligt förljande.

Filip och Fredrik - Briljant, roligt, intelligent, intressant, utlämnande, personligt, vasst och med nerv, ibland lite väl skrikigt (men hey, det är Filip och Fredrik). Bättre än deras TV-program.

Schulman - Ibland intressant, ibland roligt, ingen nerv eller samspel med sidekick, ibland rent ut korkat, ibland intelligent, ibland fejkat utlämnande. Något av en besvikelse.

Trivia:
Schulman refereras ofta som sveriges största twittrare, i skrivande stund har han 28 026 followers. Hustruns gamla dagis barn Marcus Persson, uppvuxen i Edsbyn har 228 430 followers, do the math!


Nu är det semester. Jag har lagt upp fötte...

img_5659 (MMS)

Nu är det semester. Jag har lagt upp fötterna. Tänker inte ta ner dom förrän det är absolut nödvändigt.  Trevlig Midsommar på er alla.


Och nu blir vi OMPROMENERADE av ett gäng f...

img_0002 (MMS)

Och nu blir vi OMPROMENERADE av ett gäng festande grabbar.


Inte nog med att det var stopp mellan Kung...

img_8594 (MMS)

Inte nog med att det var stopp mellan Kungens Kurva och Södertälje. Nu är det fan tvärstutt på E22!


Sanningens ögonblick.

img_9811 (MMS)

Sanningens ögonblick.


Långt häng, förhoppningsvis valpar i mitte...

img_7003 (MMS)

Långt häng, förhoppningsvis valpar i mitten av Augusti.


Appropå senaste inlägget

Så här ser det beryktade svärdet ut.Hur mycket min hustru Helen än må älska mi...

img_9670 (MMS)

Hur mycket min hustru Helen än må älska mig så tror jag ibland att hon är tacksam över att vi inte har gemensamma barn.


Nuff said.

img_7771 (MMS)

Nuff said.


Ni kan inte känna doften men kolla in färg...

img_5970 (MMS)

Ni kan inte känna doften men kolla in färgen på den här godingen.


Sista skvätten från min underbara  Ardbeg ...

img_1203 (MMS)

Sista skvätten från min underbara  Ardbeg går nog åt i kväll.


Man kan ju hoppas att den är död.

img_8563 (MMS)

Man kan ju hoppas att den är död.


RSS 2.0