Små män eller Stora pojkar och deras leksaker

Vid den obemannade tankstationen här i byn, den som ligger bredvid Statoil, där finns det också en ljudbutik. Det är en butik som är specialiserad på billjud. Dom har ganska så mystiska öppettider. Typ 15:30 till 18:00 måndag, onsdag och varannan fredag i månader som inte har r i sig. Resten av tiden öppet efter behov.

I alla fall så stod jag och tankade på ovan nämnda tankstation idag. Tydligen fanns det ett behov vid just den tiden för ljudbutiken verkade vara öppen och utanför stod två av traktens ungdomar och bökade i bagaget på en bil. Två killar runt 20 år med byxorna nerhasade på rumpan. Fast inte på det där sättet som är inne just nu, utan mer på det där sättet som anstår en överviktig raggare.

Nyfiken tittade jag lite närmare för att se vad dom höll på med. Minsann höll dom inte på och installera en sjuhelvetes ljudanläggning i en upphottad Volvo eller vad det nu kan ha varit för bil.

Hela bagageutrymmet dominerades av en hiskelig baskagge. I alla fall tror jag att det var en sådan och jag tror att det heter så också. Men det är bara vad jag tror.
Jag kan bara gissa vad för övrig utrustning i form av slutsteg,  boostrar och vad det nu kan vara och heta som gömde sig i bilens innandöme.

Lite smått avundsjuk önskade jag att SAABen också kunde vara utrustad med en dylik anläggning. Det vore ju hur häftigt som helst att dra på för fullt med någon härlig rockrökare, sådan där musik som bara SKA spelas högt. Born to rais hell med Motörhead, Voodo child med Jimi Hendrix, Pride and Joy med Steve Ray Vaughn eller..... Ja ni förstår vad jag menar.

Medan jag stod där och dagdrömde hade ungdomarna stoppat in en skiva och tryck igång. Och jösses vilket tryck det var! Rutorna och trumhinnor skallrade. När efterdyningarna av den första ljudchocken lagt sig och jag började höra vad dom spelade kom nästa chock.
Det var för bövelen Smurfhits!
Inte direkt den första musik jag tänker på när jag känner för att spela något på högsta volym.

Men vad vet jag. Det kanske är något speciellt med basgångarna i smurfhits som gör att den där monsteranläggning kommer speciellt bra till sin rätt.
Men det är ju inte direkt den musik jag skulle ha valt.

I SAABen så är stereon helt paj så jag fick lyssna på Robert Johnson i mobilen. Det skorrade en del och ljudkvalitén var under all kritik. Men musiken var desto bättre!!


Kommentarer
Postat av: Din älskade fru

Du älskling.... Robert Johnson skorrar oavsett ljudanläggning han....

2009-09-15 @ 21:44:37
URL: http://hembretsen.blogg.se/
Postat av: Simon

hahaha....inget emot Robert men jag förstår precis vad frun syftar på - hahahhaha

2009-09-15 @ 22:22:30
URL: http://www.tommaintet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0