Självcentrerad

-Calle Embretsen gör Lasagne!

-Calle Embretsen har mockat rent åt hästarna och tycker att han är värd en Laphroaig Cask Strengt

-Calle Embretsen sitter vi köksbordet och ser hur temperaturen sjunker och fundrar på om det inte är dax att ta in hästarna.

Ovanstående rader är taget från Calle Embretsens status på Facebook. Någonstans känns det för Calle Embretsen helt logisk att prata och tänka på Calle Embretsen i trejde person.

Detta språkbruk har väl tidigare aldrig varit riktigt accepterat bland allmänheten. De enda som har kommit undan med det har varit någon enstaka kung, despotiska diktatorer och Lothas Mattäus. "A Lothar Mattäus doesn't speak French".
Men med Facebooks popularitet och allmänna spridning så har det plötsligt blivit var mans och kvinnas rätt att prata om sig själv i tredje person.

Varför stanna vid Facebook?

Calle Embretsen kommer att ta detta språkbruk utanför internet och Facebooks domäner. Han kommer att gå i bräschen för att sprida detta. När han står där på barrikaderna och skriker ut att det är var mans och kvinnas rätt att tala om sig själv i tredje person, ja då kommer han att känna sig lite extra viktig.
Och de stunderna när han känner sig för lite mer än den vanliga pöbeln kommer han inte att tala om sig själv som bara Calle Embretsen, utan han kommer att använda hela sitt namn.

-Mannen ni ser framför er, Carl-Adam Embretsen hävdar att det är var mans och kvinnas rätt att, utan att behöva utstå bespotting, få tala om sig själv i tredje person!


Kommentarer
Postat av: Göran Lund

Göran Lund håller med till fullo!

2010-01-24 @ 22:13:13
Postat av: Johannes

Johannes Malmberg anser att Calle Embretsen gör helt rätt i detta

2010-01-25 @ 10:18:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0