Jag älskar idioter

Alldeles speciellt sådan idioter som man kan hitta i kommentatorsfältet på vissa bloggar och då speciellt på den helt underbara bloggen Livet på Söder!

Bloggen är skriven "Mattias Nilsén" där han berättar om sitt liv, sina intressen och de problem han stöter på. Det kan handla om allt från att försöka få barnmorskan på SöS att förstå att dom måste installera ett badkar i förlossningsrummet, via den förhatlige prästen i huset där han bor som belamrar barnvagnsrummet med cyklar, till att Vidarpojkens favvofröken på dagis skall sluta.

Han är också väldigt omtänksam, bryr sig om sina medmänniskor och gör allt för att hjälpa till. Som till exempel när han la broschyrer om fetma på en arbetskamrats arbetlsplats eftersom hon är lite rultig och sprider negativ energi omkring sig.

Allt är skrivet i en käck ton och Mattias ligger hela tiden precis på gränsen till vad som verkar trovärdigt, och däri ligger det geniala med bloggen.

Eller jag kanske skulle ha sagt, precis på gränsen till vad som för den normalbegåvade verkar trovärdigt.

Alla inläggpå bloggen är flitigt kommenterade och de flesta hänger på i Mattias tankesätt och livsåskådning med glada tillrop och "peppkramizar".

Men det blir riktigt roligt när dyker upp kommentarer av läsare som inte fattat den briljanta satiren.
Dom kan ha blivit så otroligtupprörda över hur han tilll exempel inte låter Vidapojken titta på barnprogram eller att dom tänker låta Vidarpojken vara hos farmor och farfar under tre veckor efter det att "bebisen i magen" har kommit ut så  dom verkligen kan välkommna den nya familjemedlemmen i lugn och ro.

Bäst hittils är nog signaturen Apon som börjar sin kommentar med att han vet att bloggen är "på skoj" men ändå är så otroligt upprörd över ovannämnda broschyrer att han låter sig bli indragen i en diskussion med andra läsare.

Otroligt roligt tycker jag!

Kommentarer
Postat av: wysiwyg

har oxå hittat den bloggen, underbar satir, och ännu mer underbart med dom som inte förstår att det är satir.

2010-02-04 @ 08:48:36
URL: http://hurroligt.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0