Romantik, och katter

Jag har tänkt på det här med romantik. Efter vad jag har förstått så är det många som tycker att vitt vin, räkor och tända ljus är höjden av romantik.

 

Jo tjenna, säger jag. Hur är det egentligen om man tänker efter??

 

Okay, det är fredag eftermiddag och man kommer på, lite sent kanske, att man skall överraska sambon med Vitt Vin och Räkor. Så man smiter lite tidigare från jobbet för att inhandla nödvändiga attiraljer.

 

Första anhalten är Bolaget för att hitta ett hyfsat vitt vin. Där är det  som det alltid är en fredag eftermiddag, knökfullt! Jag FÖRSTÅR bara inte att allt folk, inklusive jag själv, väntar till fredag eftermiddag innan dom går på Bolaget och handlar! (Egentligen har jag en väldigt bra teori, men det tar vi en annan gång).

 

När man väl har slagit sig fram till vinet och fått med sig en halvtaskig Riesling så är det dags att åka på ICA för att handla räkor och allt annat som hör till. Där är det naturligtvis inte mindre folk än på Bolaget vilket innebär att när man väl kommer hem måste man först panikkyla vinet i frysen samtidigt som man paniktinar räkorna i hett vatten.

 

Man plockar fram finporslinet och dukar i matrummet. Efter lite eftertanke plockar man även fram kandelabern, tänder nya ljus och förmanar katterna att "Nu låter ni bli den här! Det är Hett! Ni kan bränna svansen!"

 

Medans man står ute i köket, fyller på mer varmvatten och vänder på räkorna i diskhon hörs ett brak och ett skrik från matrummet och två katter kommer farande som om dom verkligen hade eld i baken genom köket. Naturligtvis så har dom vält ner kandelabern så man har brännmärken och stearin på hela duken. Det är bara att plocka fram ljuslyktorna och värmeljusen igen.

 

Enda sättet att få någon lugn och ro under middagen är att jaga tag på alla katter och stänga in dom i sovrummet. Med visst vemod inser man att sängen kommer att vara upptagen hela kvällen och en trevlig fortsättning på den romantiska middagen måste skjutas upp till någon annan gång.

 

När sambon kommer hem och man dukar fram så märker man att alla räkor inte är riktigt tinade och vinet är lite semisvalt. Men till sist så sitter man alltså där och kisar mot varandra i halvdunklet från några stackars värmeljus.

 

Har ni tänkt på att räkor har en bajssträng som löper över hela ryggen? Den vill man gärna ta bort innan man stoppar räkan i mun. Inte nog med det, sältan från räkorna svider som tusan i dom söndertuggade nagelbanden, för att inte tala om hur det känns att få in ett av dom där spröten dom har under en nagel. Inte luktar fingrarna hallontårta direkt heller efter man har skalat 30 räkor!

 

Där sitter man alltså i skumrasket med en tallrik full i bajs, händer som luktar otvättat underliv och med svidande fingrar.

Nejdu, romantik är något helt annat om du frågar mig!


Kommentarer
Postat av: Sambon

Vilket matrum?? Älskar dig så din stolle ;))))

2008-10-24 @ 10:23:00
URL: http://hembretsen.blogg.se/
Postat av: Maran

Man ska kanske vara gla att man är är en ful vegetarian?

2008-10-24 @ 11:09:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0