Sociala nätverk

Jo jag har tänkt lite på det här med sociala nätverk, främst då Facebook, och hur man hanterar sin vänlista.
Frågan aktualiserades vid senaste valet och allt rabalder som var runt SD. Plötsligt så insåg jag att vissa av mina kontakter på vänlistan var SD-sympasitörer. Över vissa blev jag förvånad medan andra bara bekräftade vad jag sedan länge misstänkt.

Jag vet att det är fler än jag som råkade ut för detta. Jag såg att många blev upprörda och plockade bort dessa rasister från sin vänlista och jag förstår dom. Vem vill vara vän med en rasist liksom?

Någonstans tror jag att mångfald berikar, både IRL och på Facebook. 
Jag har ateister och troende på min vänlista. Jag har skeptiker och alternativmedicinare, pragmatiker och romantiker,  akademiker och sådana som jag. Ja, jag har till och med AIK:are på min vänlista.  

Vad jag försöker säga är att det känns inte rätt att exkludera någon bara för att den personen inte delar min egen åsikt.
Med det sagt så skall jag villigt erkänna att jag ändå var ytterst ambivalent till om jag skulle behålla mina SD-sympatiserande vänner, för någonstans har även jag en gräns för vad jag tolererar. 
Men, skulle jag vilja diskutera politik med en Sverigdemokrat gör jag hellre det via min egen Facebook än går in på Avpixlat  eller något annat obskyrt forum.
Så jag lät mina SD:are vara kvar i min vänlista.

 Att dom sedan plockade bort mig som vän efter vi diskuterat hur korkade dom är, det är något helt annat. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0